MOJE PRVNÍ (NE)POVEDENÉ VĚNEČKY || RECEPT

| on
června 23, 2020
Kdo mě sledujete na instagramu, tak už určitě (někteří z Vás) víte, že miluji větrníky. Těm prostě nikdy neodolám, ať jsou na jakýkoliv způsob. No a tak jsem se jednoho dne rozhodla, že bych je zkusila doma. ALE! Přišlo mi, že recept je moc složitý a že já jako antitalent bych to určitě nezvládla. Tak jsem se mrkla na věnečky, které miluji hned po větrníkách a recept se mi zdál jednodušší. No a tak vyhrály věnečky a větrníky zas třeba někdy příště.

RECEPT (cca na 14 věnečků):

Na těsto: špetka soli
100 g másla
150 g polohrubé mouky
3 středně velká vejce

Krém: 1,5 sáčku vanilkového pudinku
500 ml mléka
100 g cukru (já třeba dávala méně, asi záleží jak máte rádi sladké)
125 g másla
100 ml rumu
+ Já dávala na zjemnění ještě cca 100 ml smetany ke šlehání

1) Do hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí , přisypu mouku a hodně pečlivě míchám, dokud se nezačne těsto přichytávat ke dnu. To trvá cca 5 minut.
2) Hrnec se spařenou moukou sundám z plotny, nechám ji trochu vychladnout a pak do ní vmíchám ručním šlehačem vejce. Vejce se musí do těsta pečlivě zapracovat, pak teprve můžete přidat další. Vznikne husté, hladké a táhlé těsto.
3) Troubu si předehřeji na 180 stupňů. Těsto dám do cukrářského sáčku (nebo do sáčku z ikea, haha).
Plech vymažu máslem a skleničkou si můžete vyznačit kolečka. Na vyznačená kolečka kreslím cukrářským sáčkem věnečky. Poté věnečky konečky prstů pokropím studenou vodou a dám péct.
Na dno trouby si dám kastrůlek s vodou, věnečky poté krásně nabudou.
4) Věnečky peču asi 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvírám. Upečené věnečky nechám vychladnout, rozříznu je nožem a naplním krémem. Nakonec je můžete potřít polevou. (Já posypala pouze moučkovým cukrem).
Polevu připravím tak, že smíchám horké mléko, rum a cukr a cca deset minut vše třu.

Na krém svařím mléko, jeden a půl sáčku pudinkového prášku, cukr a smíchám hladký pudink. Máslo pokojové teploty vmíchám do zchladlého pudinku, až vznikne hladký krém. Nakonec přidám rum a smetanu. (TIP: Pokud budete dělat krém, mezitím co se Vám peče těsto, tak až doděláte pudink, přikryjte ho celofánem. Neudělá se na něm škraloup (ten tam nechceme).)

Toť vše, zdá se to náročné ale nakonec to bylo raz dva a docela jednoduché. Věnečky teda nevypadají zrovna nejlépe, ale jak se říká nesuď knihu podle obalu. A fakt, byly výborný! Příště je zkusím i s polevou a budou určitě ještě lepší.
Moje (ne)povedené věnečky, ale to bude tím, že nemám cukrářský sáček. Proto vypadají tak jak vypadají! :D

Pokud se Vám můj blog líbí, můžete se stát mým pravidelným čtenářem (v pravém panelu). Můžete mě též sledovat na mém Instagramu, kde jsem aktivní každý den.



31 komentářů on "MOJE PRVNÍ (NE)POVEDENÉ VĚNEČKY || RECEPT"
  1. Mňam. :) Mně nepřipadají nepovedený, ale naopak :)

    Somethingbykate

    OdpovědětSmazat
  2. Náhodou vypadají skvěle. Určitě byly výborné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětSmazat
  3. Vyzerajú super a chutne. Moje by boli buď spálené alebo by neboli dopečené :D

    AKO SA PODOBAŤ NA FRANCÚZSKY VĎAKA ŠATÁM?

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Určitě ne. To jsem si taky myslela a nakonec docela dobrý :-D

      Smazat
  4. Náhodou každá snaha se počítá. Je jedno, jak vypadají, hlavně že chutnají :-)

    OdpovědětSmazat
  5. Juuu, mňam!! Si kvůli tobě asi koupím mixér, protože, do háje, tohle chceš! :D

    In the moment with Ejmina | Instagram

    OdpovědětSmazat
  6. Mňam, hneď by som si dala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětSmazat
  7. Náhodou vypadají hrozně dobře, recept si ukládám a třeba někdy zkusím taky ♥

    www.lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětSmazat
  8. Ježiš, já taky miluju větrníky! Mám nějaký zmrazený z Lidlu. Já vlastně moc nechápu, jaktože se to může zmrazit, ale je to tak. Teď mám chuť si to vytáhnout z mrazáku a dát si to.

    Vůbec mi nepřijde, že by ty tvoje byly ošklivý. Naopak mi přijdou naprosto skvělý a já bych je s radostí snědla. Ukládám a zkusím je někdy udělat.

    Verča ze Ztracena v Praze | KDYŽ SI ZAMILUJETE KABELKU A DŽÍNY... | OOTD

    OdpovědětSmazat
  9. Náhodou, vyzerajú super! A aj keby! Ide predovšetkým o chuť, no nie? :-) ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětSmazat
  10. Náhodou, vypadají moc krásně :) Myslím, že se ti povedly :) Ráda bych je zkusila taky, jsem zvědavá jestli se mi povedou aspoń trochu :D

    OdpovědětSmazat
  11. Já jsem si je nedávno zkusila taky, předtím jsem ani nikdy odpalované těsto nedělala a taky bylo co zlepšovat, ale chuťově byly vynikající, takže mi to nakonec nevadilo a myslím, že jestli ty sis pochutnala, tak to je to hlavní :)

    OdpovědětSmazat
  12. Že nevypadají dobře? Já bych je sežrala hned! :-D Miluji věnečky a obdivuji, když je někdo zkouší! Já se toho šíleně bojím, ale i tak si tento recept ukládám! Mám chuť už je delší dobu vyzkoušet a za chvíli mám narozeniny, tak je asi zkusím. :-) Fakt vypadají ňam ňam!

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Určitě je zkus, taky jsem se bála ale nakonec je to brnkačka! :)

      Smazat
  13. Ty jo mňam! Úplně bych si dala! Že bych zítra pekla? :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětSmazat
  14. Náhodou vyzerajú skvelo, vôbec nie nepodarene :)
    What A Fancy World

    OdpovědětSmazat
  15. Věnečky totálně miluju a ty tvé vypadají nádherně!!! Hned bych se na ně vrhla. A asi bych je snědla všechny 🤣😍

    OdpovědětSmazat
  16. Náhodou vypadají dobře. :) Kdyby měl někdo řeči, tak řekni, že každý z nich má svou osobnost. (Já to třeba říkám u vanilkových rohlíčků. :D)

    OdpovědětSmazat
  17. Vypadaji hezky, a ani to neni poznat, ze by byly nepovedene. Neni to vzdy jen o tom, jak to vypada, ale jak to chutna a verim ze venecky mely uspech, hned by si taky jeden dala

    Melissa Hartford
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětSmazat

Moc Vám děkuji za každý komentář a za Vaši návštěvu mého blogu!
Michaela ❤